Vgradnja kaminskih peči in obzidava kaminov

Poleg dimnikov pa Vam nudimo tudi vgradnjo kamina in kaminskih peči. Kamine in kaminske peči vam zmontiramo do funkcionalnega dela ali tudi po vaši želji naredimo kaminsko oblogo iz različnih materialov.

Preden se odločimo za primeren kaminski vložek potrebujemo primeren kamin, ki bo grel vso našo kvadraturo ali določen del hiše oziroma prostor. Od kvadrature ogrevalnega prostora in izolacije hiše izberemo primeren kamin z določeno močjo, ki ustreza Vašemu primeru. Moč kamina ne sme biti previsoka, prenizka pa tudi ne, saj je potem premalo izkoristka in prostori niso optimalno ogrevani. Odločiti pa se je potrebno tudi kakšen način ogrevanja s kaminom bomo izbrali. Ali bo to toplozračni način ( ogrevanje zraka ), akumulacijski sevalni način ( princip lončene peči ) ali pa toplovodni način ogrevanja, s toplotnim izmenjevalcem, ki je namenjen za način centralnega ogrevanja. Najpogostejši način kurjenja kamina je na drva oz. polena, so pa v zadnjem času popularni tudi kamini na pelete.

Sam izgled kamina in izdelava obloge, je izključno prepuščen po želji in domišljiji lastnika. Pomembno je da se kamin lepo poda v Vaš ambient in da je narejen po vseh pravilih požarne varnosti. Pri vgradnji in obdelavi kamina uporabljamo le certificirane materiale, ki ustrezajo vsem kriterijim požarne varnosti.

Pri mnogih strankah smo opazili, da zračne komore niso bile izolirane ali pa so bile celo popolnoma zaprte, brez zračnih rešetk. Kar je lahko zelo nevarno, da pride nekoč do požara, predvsem zaradi visoke temperature, ki se oddaja v komori.

Rešitev tega je primerna izolacija in zračna rešetka. V primerih lesenih objektov, oziroma lesenih ploskev, ki se nahajajo okoli komore, pa priporočamo obdelavo z negorljivi ploščami Promat ali z Vermikulit ploščami.

Najbolj pomemben del pri vgradnji kamina pa je priklop oziroma povezava iz kamina na dimnik. Ponavadi je ta povezava iz delov enoslojnega inoxa, lahko pa je naprimer tudi iz troslojnega. Le da je ta varianta veliko dražja. Po novejših standardih in zahtevah so obvezna tudi revizijska vratica na povezavi med kaminom in dimnikom.

Spodaj na slikah lahko vidite reference našega dela obzidave kamina s kaminsko oblogo od naših zadovoljnih strank.kaminski vložek z opeko obdelava kaminskega vložka
 
vgradnja kotnega kamina zidava kaminskega vložka
 
Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Varujemo Vašo Zasebnost

Spoštujemo Vašo zasebnost zato osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili ali posredovali drugim osebam!


varnost osebnih podatkov


Imate Vprašanje ali Želite Ponudbo?

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Sodelujemo s priznanimi podjetji