Keramični Dimnik SCHIEDEL ABSOLUT

ABSOLUT-na Neodvisnost

ABSOLUT-na neodvisnost glede izbire goriva in vrste kurilne naprave

Z odločitvijo glede izbora kurilne naprave lahko počakate vse do konca grobe gradnje. V tem času lahko v miru premislite, za katerega od 7000 možnih tipov kurilnih naprav se boste v Vašem projektu odločili. Schiedel ABSOLUT pa daje dovolj prostora tudi za druge pomembne odločitve. Na primer glede odločitve s katerim gorivom se boste ogrevali.
Sedaj in v prihodnosti je Schiedel ABSOLUT odprt za vse vaše želje glede izbora vrste goriva in s tem predstavlja najboljšo odločitev tudi za prihodnost,saj boste z njim pripravljeni na tehnologijo, ki jo bo prinesel razvoj ogrevalne tehnike.


schiedel absolut

Dimniški sistem ABSOLUT se ponaša z oznako GW3, kjer pomeni:

SVOBODA - Zdaj in v prihodnosti
Olje, plin, premog, drva ali lesni peleti. Odločitev o vrsti goriva je vaša. Danes in jutri.

goriva za dimnik


SVOBODA - Z dodatnim kuriščem
Zagotovite si ugodje toplote z dodatnim kuriščem na trda goriva in vgradnjo dvotuljavnega dimnika. Odvisnost od dobave energentov ne bo več vaša skrb.

kurilne naprave za dimnikSVOBODA - Z ekologijo
Ne glede na to, kakšne načine ogrevanja bo prinesla prihodnost - s Schiedel ABSOLUT dimnikom boste nanje najbolj pripravljeni.

eko dimnik

ABSOLUT-no Inovativen Dimnik

Med sabo popolnoma usklajeni sestavni elementi za enostavno izvedbo in uporabo

Inovativne in kreativne ideje, iz katerih že preko 50 let črpa podjetje Schiedel motivacijo za razvoj dimniških sistemov, ki imajo vse en cilj. Narediti načrtovanje in izvedbo dimnika še enostavnejšo, hitrejšo in zanesljivejšo.
S Schiedel ABSOLUT-om so ustvarili dimnik, ki s svojimi tehničnimi inovacijami nudi našim strankam le prednosti. Enostavnejše načrtovanje, poenostavljeno skladiščenje in naročanje, ter enostavna in hitra montaža so le nekatere izmed prednosti.

Peta dimnika je že izdelana

Montaža je enostavna, hitra in zanesljiva tudi zaradi gotove pete dimnika. Prvi meter dimnika je tovarniško predizdelan v enem kosu.Peta dimnika

Inovativne rebričaste keramične cevi

So primerne za kondenzacijo dimnih plinov,zaradi vtičnega sistema sestavljanja pa so tudi povsem tesne. Zaradi dolžine cevi 1,33 m je montaža dimnika bistveno krajša.dimniška tuljava

Edinstveni dimniški plašči

Compound plašči z intergrirano toplotno izolacijo ( lahek betonski plašč z izolacijo iz penobetona ) so načrtovani tako, da ena dimenzija plašča ustreza 4 premerom dimnih cevi.Dimniški plašč

Obložni elementi

Tudi zaključek dimnika nad streho je že predizdelan. Z različnimi barvami, površinskimi strukturami in kombinacijami nudi kupcem številne možnosti odločitve.obložni element

Schiedel ABSOLUT s termo jaškom

Tako imenovan LAS dimnik ( za dovod zraka za zgorevanje in odvod dimnih plinov ) za priključitev kurilnih naprav, ki za delovanje ne porabljajo zraka iz prostora je sestavljen iz dimnika ABSOLUT, kateremu je dodan toplotno izoliran jašek za dovod zraka.
Zrak za zgorevanje je voden od vrha dimnika navzdol po "termu jašku". Odvod dimnih plinov pa se vrši kot običajno skozi dimno cev.

Dimnik Absolut

Schiedel ABSOLUT s termo jaškom, z ločenima vertikalama za zrak in dimne pline skrbi za zanesljivo delovanje kurišč na trda goriva, kot so kamini, kaminske peči in lončene peči ter peči na pelete.

Dimnik Absolut

Schiedel ABSOLUT s termo jaškom zagotavlja:

ABSOLUT v nizkoenergijski in pasivni gradnji

Toplotna izolacija ovoja stavbe predstavlja pri gradnji nizkoenergijskih in pasivnih zgradb poseben izziv in mora biti izvedena brez napak. To pa pomeni tudi zrakotesno izveden ovoj stavbe in s tem potrebno po zagotovitvi posebnega dovoda zraka za zgorevanje do npr. lončenih peči, kaminov ali pa peči na pelete.
Pri dovajanju zraka skozi vertikalne betonske jaške prihaja do nastanka toplotnih mostov. Rešitev ponuja vgradnja termo ločilnega elementa, ki prekinja toplotni most.

Dimnik Absolut

Schiedel ABSOLUT je prvi dimniški sistem, ki je uspešno prestal Blower-door test in s tem dokazal primernost za vgradnjo v zrakotesne zgradbe.

Cenik Dimnika


dimnik dimnik dimnik
 

Proizvodni Program Dimnikov SCHIEDEL ABSOLUT

proizvod dimnikov
 

Izjava o Lastnostih Dimnika Schiedel ABSOLUT

Izjava o lastnostih ABSOLUT EN 13063-1
Izjava o lastnostih ABSOLUT EN 13063-2
Izjava o lastnostih ABSOLUT EN 13063-3

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Varujemo Vašo Zasebnost

Spoštujemo Vašo zasebnost zato osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili ali posredovali drugim osebam!


varnost osebnih podatkov

reference schiedel absolut
dimnik schiedel absolut
dimnik absolut
dimnik za pasivno hišo
dimnik za pasivne hiše
dimnik za nizkoenergetske objekte
dimnik za kaminsko peč
dimnik za skeletne gradnje

Imate Vprašanje ali Želite Ponudbo?

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Sodelujemo s priznanimi podjetji