Koaksialni Dimnik Schiedel Multi

Schiedel Multi: Varčevanje energije s principom protitočnega izmenjevalca

Koaksialni Dimnik Schiedel MULTI je keramični dimniški sistem, namenjen za etažno centralno ogrevanje z nizkotemperaturnimi ali kondenzacijskimi plinskimi grelniki. Ker kondenzacijski kotli tako zelo obremenjujejo dimnik, saj se temperature dimnih plinov povzpejo tudi do 30 stopinj. Zato v dimniku nastaja precejšnja količina vlage, na katero mora biti kakovosten dimniški sistem trajno odporen.

Zrak za zgorevanje se z vrha koaksialnega dimnika dovaja do posameznih plinskih grelnikov po jašku med dimno cevjo in zunanjim betonskim plaščem. Plinski grelniki tako delujejo neodvisno od zraka v prostoru. Dimni plini se iz dimnika odvajajo z nadtlakom.

Rebričasta keramična cev ima zunanjo površino narebreno , kar bistveno poveča njeno zunanjo površino in s tem prehod toplote z dimnih plinov na zgorevalni zrak. Zrak tako pride v plinski grelnik predgret.

Koaksialni dimnik Schiedel MULTI torej deluje kot toplotni izmenjevalec, kar omogoča dodatno izboljšanje izkoristka kurilne naprave.

koaksialni dimnik schiedel koaksialni dimnik
 

Prednosti Schiedel Multi dimnika:

proizvod dimnika
 

Delovanje Protitoka

Svež zrak, ki prihaja od zgoraj, se na poti navzdol predgreje na notranji cevi in pride v kotel že predgret. To je pomembno zlasti v hladnih dneh, ko izraba energije s tehniko kondenzacije pogosto deluje na meji, saj privede do zmanjšanja porabe potrebnega goriva. S tem se poveča izkoristek ogrevalne naprave.

Prednosti:Obložni element za dimnik Schiedel Multi

S Schiedel obložnim elementom Multi, kot vizuelnim zaključkom nad streho je zagotovljeno pravilno delovanje protitočnega sistema!

proizvod dimnika proizvod dimnika
 

Obzidava dimnika v območju zaključka predstavlja tehnično zahtevno rešitev in skrbno izvedbo. Zaradi tega smo razvili Schiedel obložni element, ki v celoti pokriva dimnik in omogoča dovod zraka, ki je potreben za zgorevanje.

Preprosto: Postavite ga na vrh, ga pritrdite in delo je opravljeno.

proizvod dimnika
 

Proizvodni Program Dimnikov SCHIEDEL MULTI

proizvod dimnika
 

Izjava o Lastnostih Dimnika Schiedel MULTI

Izjava o lastnostih MULTI 13063-3

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Varujemo Vašo Zasebnost

Spoštujemo Vašo zasebnost zato osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili ali posredovali drugim osebam!


varnost osebnih podatkov


Imate Vprašanje ali Želite Ponudbo?

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Sodelujemo s priznanimi podjetji