Požarno varen dimniški jašek Promat Promatect AD40

Požarni dimniški jašek Promat Promatect je po pravilih požarne varnosti obvezen za troslojne inox dimnike, ki se nahajajo znotraj objekta in potekajo skozi najmanj dve etaži oz. požarni coni.
Jašek mora biti enake požarne odpornosti, kot je zahtevana za konstrukcijo stavbe in mejo požarnega sektorja, skozi katerega prehaja dimnik.
Priporočen pa je tudi za zidane dimnike s tuljavo, kjer poteka prehod dimnika skozi leseno konstrukcijo. To velja za prehode etaž oz. skozi strop, prehode dimnika skozi leseno steno in za prehod dimnika skozi streho.

Jašek je negorljivega razreda A1. A1 razred je najvišji možen razred požarne varnosti. Jašek mora biti neprekinjen skozi celotno višino, razen pri dimniškem priključku. Prav tako se na jašek montirajo revizijska vratca za dostop do čištilnega elementa dimnika.

Požarni dimniški jažek

Promat Promatect AD 40 plošče so na voljo v debelini 4cm.
Debelina Promatect AD 40mm je namenjena za celoten požarno varen jašek za troslojni inox dimnik in za prehod dimnika skozi leseno steno. Prav tako pa tudi za prehode zidanega dimnika skozi etažo in strešino. Plošča je dobavljiva v dimenziji 2500mm x 1200mm skupaj s posebnim lepilom Promat K84 za lepljenje plošč.
Promatect pa ni namenjen samo za požarne dimniške jaške, ampak tudi za inštalacijske in kabelske kanale, zračnike in za druge gorljive materiale, ki jih lahko zaščitimo. Prednost materiala pa je, da ni občutljiv na vlago, zato je primeren tudi za bolj vlažne prostore.
Požarni jašek je lahko postavljen do strešine, lahko pa je tudi skozi streho, vendar mora biti zaščiten proti vremenskim vplivom. Jašek skozi streho se obleče v pločevino, prav tako pa mora biti prezračevan skozi zračno rešetko.
Jaški lahko stojijo do samostojne višine 3 metrov, v nasprotnem primeru mora biti jašek dodatno pritrjen v steno. Skupno je jašek lahko visok do 15 metrov brez dodatne nosilnosti.
Končan jašek se lahko pokita, zbrusi in pobarva. Jašek se skupaj privijači z navadnimi vijaki dolžine vsaj 6 cm. Plošče Promatect se lahko obdeluje s krožno ali ročno žago.
Možen je tudi razrez plošč po različnih dimenzijah širine in višine. Cena plošče AD40 na m2 je 58€ brez DDV, cena lepila Promat k84 pa 6,79€ brez DDV.

Promat Promafour
Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Varujemo Vašo Zasebnost

Spoštujemo Vašo zasebnost zato osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili ali posredovali drugim osebam!


varnost osebnih podatkov


Imate Vprašanje ali Želite Ponudbo?

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Sodelujemo s priznanimi podjetji