Schiedel Ignis Protect za Požarno Varen Prehod Dimnika

Schiedel Ignis Protect zagotavlja popolnoma zanesljiv prehod dimne cevi skozi steno, kjer so blizu gorljivi materiali. Najpogosteje se uporabi Ignis Protect pri prehodu dimnika skozi leseno ogrodje oziroma steno. Z izdelkom Ignis Protect se v tem primeru popolnoma zagotovi požarna varnost.


Ignis Protect

Schiedel Ignis Protect je bil posebej razvit in preizkušen izdelek iz unikatne kamene volne, ki ščiti pred požarom. Zagotavlja zanesljivo, enostavno in za montažo prijazno rešitev. S tem elementom so izpolnjene zahteve predpisov (FeuVo in EN 1856-1), ki določajo, da pri temperaturah dimnih plinov do 400 °C površinska temperatura gorljivih elementov, ki mejijo na dimnik, ne sme presegati 85 °C, poleg tega pa pri vžigu saj v dimniku površinska temperatura okoliških elementov ne sme prekoračiti 100 °C.

IGNIS PROTECT je monolitni gradbeni element, izdelan iz mineralne volne, namenjene za uporabo v dimovodni tehniki (gostota 120 kg/m3, razred gorljivosti A1 po DIN 4102). Trdno vgrajen zunanji cevni vstavek sega na notranji strani 25 mm iz ravnine elementa in s tem ščiti sosednje stenske obloge (npr. mavčno kartonske plošče) pred visokimi površinskimi temperaturami. Z izvlačljivimi cevnimi vstavki iz mineralne volne se lahko IGNIS PROTECT prilagodi za premere dimovodnih cevi 110, 130, 150 in 180 mm.
Ignis Protect

Tehnični podatki

 • Standardna dimenzija 565 mm (š) x 700 mm (v)
 • Elementi dobavljivi v debelinah od 100 do 400 mm
 • Širina ustreza standardnemu rastru lesenih stenskih konstrukcij
 • Notranja stran kaširana z aluminijasto folijo, za pritrditev parne ovire oz. zapore
 • Zunanja površina nosilna za izvedbo zaključnega sloja fasade
 • Hitra in enostavna montaža
Za naročilo montaže Ignis Protecta nam pošljite povpraševanje ali nas pokličite.

Ignis Protect

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Varujemo Vašo Zasebnost

Spoštujemo Vašo zasebnost zato osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili ali posredovali drugim osebam!


varnost osebnih podatkov

Varen prehod dimnika skozi steno
požarna varnost dimnika

 • Keramični Dimnik

  Schiedel Absolut

  Visoko kvaliteten keramični dimnik Schiedel Absolut je namenjen predvsem za pasivne ali energijske hiše. Priporočajo ga tudi priznani izdelovalci montažnih hiš.


 • Klasičen Dimnik

  Schiedel Stabil

  Klasičen dimniški sistem Schiedel STABIL je namenjen predvsem za klasične gradnje in je najbolj cenovno ugoden dimnik proizvajalca Schiedel. Namenjen je vsem vrstam goriv in kotlov ter ima 15 let garancije.

 • Nov Keramični Dimnik

  Uni Iso Plus

  Popolnoma nov keramični dimnik Schiedel Uni Plus Iso s tehnološko dovršeno keramično cevjo ISO2. Zagotavlja večjo varnost, Univerzalno uporabnost in kar 30 let garancije.


 • Dimnik za pasivne hiše

  Absolut XPERT

  Dimnik z zračnikom, ki ima certifikat za pasivne gradnje. Dodatno izoliran dimnik, tudi v sami peti dimnika. Namenjen predvsem nemškemu in avstrijskemu trgu.


 • Zaključni Element Dimnika

  Schiedel Final

  Montažni zaključek dimnika v imitaciji opeke in različnih barv. Final je izdelan iz hidrofobnega betona, ki ne vpija vlage. Ima tudi odkapni rob, ki preprečuje zamakanje skozi fuge.

 • Zaključek Dimnika

  Obložni Element

  Zaključek dimnika nad streho v različnih možnih barvah in teksturah. Obložni element je izdelan iz steklo betona, ki je izredno odporen na vremenske vplive.

 • Troslojni Inox Dimnik

  Schiedel ICS

  Troslojni Inox dimnik Schiedel ICS je najbolje prodajan Inox dimnik pri nas. Ima 10 let garancije in vse ustrezne certifikate.


 • Inox Dimnik s Keramiko

  Schiedel Kerastar

  Troslojni Inox dimnik s keramično cevjo,ima kar 30 let garancije in je eden najkvalitetnejših inox dimnikov v evropi.


 • Sanacija Schiedel

  Prima Plus

  Sanacijski inox sistem primeren za priključitev kurišč na vse vrste goriv. Neobčutljiv je na vlago in odporen na visoko temperaturo.


 • Sanacija Schiedel

  TechnoFlex

  Sanacijski inox sistem Technoflex vsebuje fleksibilne cevi, ki so namenjene za sanacije zavitih jaškov.



 • Kamin z Dimnikom

  KingFire Parat

  Visoko kvaliteten kamin, ki je tovarniško sestavljena ogrevalna enota. Deluje neodvisno od zraka v prostoru in je v povezavi z dimnikom Absolut. Kamin ima 84% izkoristka.

 • Plinski Dimnik

  Schiedel Multi

  Dimnik Multi je namenjen za centralno ogrevanje z plinskimi grelniki. Na dimnik lahko priklopimo do 10 plinskih grelnikov.






Imate Vprašanje ali Želite Ponudbo?

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Sodelujemo s priznanimi podjetji