Sanacija Dimnika z Inox Tuljavo

Je vaš dimnik v slabem stanju ali ni primeren za nadaljno uporabo. Potem smo pravi naslov za Vas. Za sanacije dimnikov uporabljamo izdelke Schiedel in Merzelj. Njihovi proizvodi imajo certifikat, in izjavo o lastnostih materiala ter 10 let garancije. Zato ste z našo storitvijo sanacije dimnika in vgrajenimi kakovostnimi materiali proizvajalca Schiedel ali Merzelj brezskrbno varni.

Izvedemo in strokovno pristopimo k rešitvi obnove dimnika. Sanacija dimnika terja poseben pristop k obnovi dimnika, zato je potreben strokoven in pooblaščen izvajalec sanacijskih dimniških sistemih, ki s pomočjo ustreznih in certificiranih dimniških elementov ustrezno izvede sanacijo dimnika.

Če izvedemo pravilno sanacijo dimnika, potem kasneje ne more priti do uhajanja dimnih plinov, kondenziranja dimnika, slabega vleka in ostalih problemov, ki lahko nastanejo ob nestrokovni montaži ali nepravilnemu pristopu k sanaciji dimnika.

Vsaka sanacija je poglavje zase, zato obstaja več načinov, kako se je lotiti. Sanacija s pomočjo inox tuljave je najpogostejša, vendar je predvsem odvisno kakšen tip dimnika saniramo.

Sanacija dimnika je potrebna v primeru dotrajanosti vašega dimnika, to pomeni da dimnik ni več primeren za kurjavo zaradi nevarnosti dimnih plinov, ki lahko uhajajo v prostor in privedejo v najslabšem primeru do zadušitve. Dimnik je potrebno sanirati tudi če ima izrazit vonj po sajah znotraj bivalnega prostora. Običajno vidimo to lahko tudi po razpokah in črnih madežih, ki nastanejo na steni dimnika. V tem primeru je pomembna takojšnja sanacija dimnika.

Sanacija dimnika je potrebna tudi v primeru, če Vam dimnikarska služba poda prepoved kurjenja vašega dimnika. Dimnikarska služba poda pisno sporočilo, zakaj je potrebna sanacija dimnika in zaradi katerega vzroka so podali prepoved kurjenja, saj v primeru kakršnekoli nesreče zaradi malomarnosti dimniške službe odgovarjajo sami.

V primeru sanacije dimnika Vam lahko pomagamo mi. Najprej pridemo in si ogledamo Vaš dimnik, na podlagi dimnika pa Vam ponudimo ustrezen sanacijski sistem. Ponujamo vam dva načina sanacijskih sistemov Schiedel Prima Plus in Schiedel TechnoFlex.

Sanacija dimnika Sanacija dimnika
 
Sanacija dimnika Sanacija dimnika

Schiedel Technoflex je primeren za starejše dimnike, ki niso ravno pozidani oziroma dimniška tuljava v dimniku ni ravna, to so tako imenovani zaviti dimniški jaški. Zato uporabimo sistem Technoflex, ki ima gibljivo nerjavečo cev, ki je namenjena ravno zavitim dimniškim jaškom.

V primeru ko pa pogledamo dimnik z ogledalom in vidimo svetlobo na zaključku dimnika, pa je primerna sanacija dimnika s Schiedel Prima Plus sistemom, kjer pa ni zavitih dimniških jaškov.

Sanacijo se lahko izvaja z vstavljanjem tuljav od strehe navzdol, kjer se cevi spustijo dol do priključka vratic in peči. Potrebna niso velika rušilna dela, saj se dimnik odpre samo toliko, da se vstavi priključek za peč, prikluček za vratca in kondenzna posoda. Če je dimnik večji od 6 metrov potem so potrebna tudi dodatna čistilna vratca, ki jih največkrat vgradimo na podstrešje.
Lahko pa se vstavlja inox dimniške tuljave tudi spodaj, kjer tudi niso potrebna večja rušilna dela in se pravtako odpre dimnik, samo toliko da se vstavi cev. Ko smo končali z vstavitvijo inox tuljav, ustrezno izoliramo dimniški priključek in zazidamo nazaj dimnik, ter pripravimo do slikopleskarskih del.

Obstaja več tipov dimnikov katerih lahko saniramo. Najpogostejši so klasični stari dimniki zidani z opeko, v katere se vstavi inox dimnik, če ima star dimnik primerno dimenzijo. V nasprotnem primeru jih je treba povrtati, vendar če je dimnik v zelo slabem stanju, potem tudi to ni možno, zato je potrebno podreti dimnik. Največkrat je potrebno podreti dimnik skozi streho do podstrešja.

Če pa je dimnik v dobrem stanju in potrebujemo večji presek dimnika, potem pa ga je smiselno povrtati. Dimenzija saniranega dimnika je odvisna od tipa kamina ali peči in aktivne višine dimnike,ki se meri od priključka pa vse do vrha dimnika. Obvezno pa mora biti inox tuljava pravilno dimenzionirana, saj v nasprotnem primeru peč ali kamin ne bo pravilno deloval. Klasične zidane dimnike, ki so zamaknjeni se lahko sanira s pomočjo sanacijskega sistema Schiedel Techoflex!

Naslednji tip dimnika so stari SR dimniki. To so dimniki, ki že imajo okroglo dimniško tuljavo. Ti dimniki so stari vsaj 20-40 let. Sanacija starega SR dimnika se izvede s pomočjo inox cevi, ki je 2 centimetra manjša od preseka tuljave SR dimnika. Lahko pa tudi izbijemo obstoječe cevi SR dimnika in pridobimo tudi do 4 centimetre večji presek dimnika, kot je bil v prvotnem stanju. Potem lahko vstavimo večji premer enoslojne inox cevi.

Pri SR dimniku fi 160mm lahko z izbijanjem cevi, vstavimo tudi inox cev premera 20 centimetrov.

Naslednji dimniki, ki jih lahko saniramo, vendar je bolj kot sanacija dimnika potreben kakšen poseg kot je izdelava dodatnih vratc ali priključka za peč. To so dimniki tipa Schiedel Uni Plus, Slovenski dimnik Kip, Ekoker ali kateri podoben šamotni dimnik. Za njih velja isto kot za starejše dimnike tipa SR. Ti dimniki so stari ponavadi do največ 20 let. Sanacija pride predvsem, ker takšni dimniki ne ustrezajo več novejšim pečem, zlasti kondenzacijskim ali plinskim, če se odločimo za drugačen način ogrevanja.

V primeru da saniramo dimnik za plinsko ali peč na olje je potrebno v inox tuljavo obvezno vstaviti tesnilo silikon, ki je namenjeno za plinske peči, ali tesnilo viton, ki je namenjena obem tipom peči. Pri plinski peči se vstavi tudi adapter oz. priključek LAS, ki je namenjen izključno za priklop plinske peči v dimnik.

Samacija dimnika s keramično tuljavo in posegi v sam dimnik

Sanacija je možna tudi z vstavljanjem keramičnih tuljav v dimnik. Vendar pa je zato potrebna večja dimenzija dimniškega jaška oz. tuljave, kot pri klasični inox sanaciji. Cevi se vstavljajo izključno od vrha navzdol. Zato pa je potrebno imeti tudi posebno orodje za spuščanje cevi v dimnik. Garancija keramike je 30 let in mnogo večja življenska doba napram inox tuljavi. Keramične cevi so odporne na vžig saj, kar pomeni da se pri tempereturi pri tisoč stopinj ali več nič ne zgodi oz. cev ne razpoči. Pri šamotnih tuljavah ali pri tuljavah s polkeramike pa dimna tuljava po določenem času razpoka. Isto velja za inox dimnike, pri vžigu saj nastanejo temperature tudi čez 1000 stopinj, kar pomeni da inox dimnik izgubi svojo strukturo in počasi razpada. Poleg sanacije različnih dimnikov pa izvajamo tudi manjše posege v dimnik. Izdelujemo ali zapremo priključek za vratca na obstoječ dimnik. V dimnik se izreže štirioglata luknja, na katero se s pomočjo šamotnega lepila prilepi školjka, ki služi za vstop in pregled čiščenja dimnika. Pravtako izdelamo tudi priključek za peč pod kotom 90 ali 45 stopinj, starega tudi ustrezno zapremo. Posegi niso tako veliki zato ni večjih rušilnih del, le malu več prahu, ki ga omejimo s sesalcem.

Zamenjamo tudi počeno dimniško keramično cev ali keramični priključek za peč pri dimniškemu sistemu Schiedel Absolut ali Schiedel Uni ISO Plus. Ker je inovativna keramična cev občutljiva na udarce lahko ob nestrokovni montaži dimnika pride, da nepooblaščen izvajalec vstavi počeno dimniško cev. S tem dimniku izredno zmanjša življensko dobo in delovanje. Velikokrat se tudi zgodi, da pri priklopu kamina na dimnik poškodujejo dimniški priključek, zlasti 45 stopinjski. Pa tudi pri ometih sten oz. pri naknadnih zidarskih delih velikokrat poškudujejo del dimnika oz. tuljave. Vendar se s pravim orodjem lahko preprosto reši problem in se zamenja priključek ali tuljava. S tem si prišparamo ogromno stroškov in zato ni potrebno podreti dimnik ali ga sanirati.

Počena cev ali priključek mora biti zamenjan z novim, saj kakršnokoli "flikanje" ne pride v upoštev in zanj ni garancije. Saj se znotraj keramične cevi naredijo mikrorazpoke, ki jih je nemogoče sanirati.

Če ste si pri keramičnem dimniku premislili ali Vam je Vaš zidar narobe obrnil dimniški priključek, potem Vam rešimo preprosto tudi to težavo. V 90% primerov priključka ni potrebno zamenjati z novim, tako da je strošek minimalen.

Za kakršnekoli informacije ali če želite, da Vam sanacijo izvede izkušena in strokovna oseba nas kontaktirajte preko obrazca za povpraševanje ali pa nas pokličite! Z veseljem Vam bomo priskočili na pomoč in zagotovili, da bo Vaš dimnik še naprej varen za uporabo.

Certifikati za Sanacijske Sisteme Schiedel

Certifikat za sanacijski sistem Schiedel PRIMA PLUS
Certifikat za sanacijski sistem Schiedel Technoflex

Oba sistema imata ustrezen certifikat in 10 letno garancijo in za njih niso potrebna velika rušitvena dela.

Za brezplačen ogled nas pokličite na: 031 634 609 ali nam pišite na: tiniseli@gmail.com , da se dogovorimo za ogled vaše sanacije dimnika in Vam podamo ustrezno rešitev.Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Varujemo Vašo Zasebnost

Spoštujemo Vašo zasebnost zato osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili ali posredovali drugim osebam!


varnost osebnih podatkov

Troslojni Inox Dimnik Schiedel ICS z 15% Popusta

Troslojni inox dimnik Schiedel ICS se lahko pohvali z zelo privlačnim izgledom in visoko kvaliteto materiala ter dolgo življensko dobo. Dimnik ima 10 let garancije in certifikat ter izjavo o skladnosti, ki potrjujejo da gre za vrhunski izdelek.

Od 1.10.2016 pa do 31.12.2016 Vam na vse inox dimniške sisteme Schiedel ponujamo kar 15% popusta na material.

inox dimnik schiedel ics

Akcija - Schiedel

Schiedel akcija

 • Keramični Dimnik

  Schiedel Absolut

  Visoko kvaliteten keramični dimnik Schiedel Absolut je namenjen predvsem za pasivne ali energijske hiše. Priporočajo ga tudi priznani izdelovalci montažnih hiš.


 • Klasičen Dimnik

  Schiedel Stabil

  Klasičen dimniški sistem Schiedel STABIL je namenjen predvsem za klasične gradnje in je najbolj cenovno ugoden dimnik proizvajalca Schiedel. Namenjen je vsem vrstam goriv in kotlov ter ima 15 let garancije.

 • Nov Keramični Dimnik

  Uni Iso Plus

  Popolnoma nov keramični dimnik Schiedel Uni Plus Iso s tehnološko dovršeno keramično cevjo ISO2. Zagotavlja večjo varnost, Univerzalno uporabnost in kar 30 let garancije.


 • Dimnik za pasivne hiše

  Absolut XPERT

  Dimnik z zračnikom, ki ima certifikat za pasivne gradnje. Dodatno izoliran dimnik, tudi v sami peti dimnika. Namenjen predvsem nemškemu in avstrijskemu trgu.


 • Zaključni Element Dimnika

  Schiedel Final

  Montažni zaključek dimnika v imitaciji opeke in različnih barv. Final je izdelan iz hidrofobnega betona, ki ne vpija vlage. Ima tudi odkapni rob, ki preprečuje zamakanje skozi fuge.

 • Zaključek Dimnika

  Obložni Element

  Zaključek dimnika nad streho v različnih možnih barvah in teksturah. Obložni element je izdelan iz steklo betona, ki je izredno odporen na vremenske vplive.

 • Troslojni Inox Dimnik

  Schiedel ICS

  Troslojni Inox dimnik Schiedel ICS je najbolje prodajan Inox dimnik pri nas. Ima 10 let garancije in vse ustrezne certifikate.


 • Inox Dimnik s Keramiko

  Schiedel Kerastar

  Troslojni Inox dimnik s keramično cevjo,ima kar 30 let garancije in je eden najkvalitetnejših inox dimnikov v evropi.


 • Sanacija Schiedel

  Prima Plus

  Sanacijski inox sistem primeren za priključitev kurišč na vse vrste goriv. Neobčutljiv je na vlago in odporen na visoko temperaturo.


 • Sanacija Schiedel

  TechnoFlex

  Sanacijski inox sistem Technoflex vsebuje fleksibilne cevi, ki so namenjene za sanacije zavitih jaškov. • Kamin z Dimnikom

  KingFire Parat

  Visoko kvaliteten kamin, ki je tovarniško sestavljena ogrevalna enota. Deluje neodvisno od zraka v prostoru in je v povezavi z dimnikom Absolut. Kamin ima 84% izkoristka.

 • Plinski Dimnik

  Schiedel Multi

  Dimnik Multi je namenjen za centralno ogrevanje z plinskimi grelniki. Na dimnik lahko priklopimo do 10 plinskih grelnikov.


Imate Vprašanje ali Želite Ponudbo?

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Sodelujemo s priznanimi podjetji