Keramični Dimnik SCHIEDEL ABSOLUT Xpert

Genialnost inženiringa podjetja Schiedel

Zaradi tehnologije modernejših grelnih naprav vplivajo ogromne zahteve tudi na naš dimniški sistem. Zato je podjetje Schiedel ustvarilo posebej namenjen dimniški sistem Schiedel ABSOLUT Xpert, ki je prvi dimnik v evropi s certifikatom za zrakotesnost. Poleg dimniškega jaška, Xpert vsebuje tudi jašek zgorevalnega zraka.

Glavna razlika med sistemom ABSOLUT in ABSOLUT Xpert je, da je dimenzijsko dimnik Xpert večji in zagotavlja, boljše izolacijske vrednosti, ki zagotavljajo vse evropske standarde pri pasivni gradnji. Peta dimnika Xpert je popolnoma izolirana, vključno z zračnikom, pri navadnemu sistemu Absolut pa ni. Dimniki so namenjeni predvsem nizkoenergetskim in pasivnim gradnjam, kjer so potrebna dodatna zagotovila pri gradnji.


Schiedel Absolut Xpert

Dimnik Absolut Xpert je primeren, tako za nizke temperature dimnih plinov, kjer se pojavlja veliko kondenza, tako kot tudi za visoke. Profilirana cev Absolut zdrži do kar 1200 stopinj celzija. Xpert predstavlja celovito rešitev, tudi pri 4 najpogostejših izzivih, kot jih predstavlja moderna tehnologija grelnih naprav in najnovejše energetske tehnike gradbeništva.

certifikat zrakotesnosti

Prvi Izziv - Kondenziranje Dimnika

Če so zunanje temperature zelo nizke, potem se ustvari vlaga iz okoliškega zraka, ki se pojavi na zunanjem delu dimnika. Ustvari se lahko vlažen madež, plesen in lahko pride tudi do možnega tveganja za naše zdravje. Zato dimnik ABSOLUT Xpert vsebuje dimniški plašč, ki ima izolacijsko jedro iz pena betona v jašku, ki zagotavlja da se temperatura površine dimniškega plašča ohrani nad kritično točko rosišča.
Zdrav faktor temperature površine dimnika, v stavbi je lahko minimalno 12,6 ℃ .

kondenziranje dimnika


Dimnik Absolut Xpert preprečuje nastanek plesni. Zato zaščiti zdravje uporabnikov, vrednost nepremičnine in pomaga, da se prepreči škoda zaradi nepravilne uporabe.

Drugi Izziv - Nastanek Toplotnega Mostu

Začetek in vrh dimnika sta dve najbolj kritični točki dimnika, kjer prihaja do prenosa toplote med ogrevalnem delu hiše in zunanjemu hladnemu delu dimnika, ki poteka nad streho. Zato je sistem ABSOLUT Xpert posebej razvil termo ločilni element dimnika, ki prepreči ta prenos toplote.

Termo Ločilni Element Dimnika zagotavlja toplotno ločitev med notranjostjo in zunanjostjo stavbe.

termoločilni elementTretji Izziv - Zgorevalni Zrak Grelne Naprave pri Pasivni Gradnji

Moderne gradnje so zelo učinkovito zaščitene pred prepihom, kar pomeni da mora biti zgorevalni zrak kurilne naprave priklopljen direktno na dimnik. Zato Absolut Xpert vsebuje posebej izolacijski zračni jašek in ima zadostno količino zraka, ki ga potrebuje za zgorevanje, kjer zrak poteka direktno iz vrha dimnika navzdol, kar tudi zmanjša težave zaradi prevladajočih vetrov.

dovod zraka kamina

Četrti Izziv - Kako se Spopasti z Visokimi in Nizkimi Temperaturi Dimnih Plinov

ABSOLUT profilirane cevi so bile testirane in odobrene z znakom GW3, ki zagotavlja da je dimnik odporen proti vžigu saj in kondenziranju tudi po dimniškemu požaru. Odporen je tudi proti koroziji, ki se ustvari pri plinu, olju in trdi gorivih.

Pomen GW3gw3

Tehnični Podatki

tehnični podatki xpert

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Varujemo Vašo Zasebnost

Spoštujemo Vašo zasebnost zato osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili ali posredovali drugim osebam!


varnost osebnih podatkov

schiedel absolut xpert
dimnik za pasivno hišo
zrakotesen dimnik

Imate Vprašanje ali Želite Ponudbo?

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Sodelujemo s priznanimi podjetji