Primeren Zaključek Dimnika za daljše življenje dimnika

Zaključek dimnika je del dimnika nad streho, ki je najbolj izpostavljen na udaru vremenskim razmeram. Podvržen je mrazu,dežju,vročini in ledu, zaradi tega prihaja do poškodb na konstrukciji dimnika.

Da pa bi te težave kar seda najbolje preprečili pa potrebujemo na zaključku dimnika ustrezno zaščito z obzidavo ali negorljivo oblogo. Ker pa sama obzidava vsebuje veliko težo in zavzame izgubo prostora v mansardi, Vam priporočamo dva načina zaključka dimnika:

Prvi način je obložni element, ki je odporen na vse vremenske vplive, je vodotesen, odporen proti zmrzovanju in na velike temperaturne spremembe. Majhna teža obložnega elementa pa zagotavlja hitro in enostavno montažo. Pri montaži obložnega elementa pa je potrebna storitev dvigala Hiab.

obložni element
 

Obložni elementi lahko izberemo v 4 različnih strukturah in 6 različnih barvah. Standardne višine elementov pa so: 75, 100, 125, 150, 175, 200, 225 in 250 cm, ki jih potem prilagodimo, tako da ustrezno paše na Vaš dimnik.

schiedel final schiedel final
 

Drugi način pa je Schiedel Final , ki je izdelan iz tipiziranih betonskih elementov, ki imitira videz z opeko obzidanega dimnika. S Final elementi lahko izdelamo dimnik do višine 2 metrov. Ta sistem je nadgradnja dimnikov Schiedel Uni Plus in Schiedel Absolut ali podobnim dimnikom. Final Element je možno dobiti v opečno rdeči, rjavi ali črni barvi.

schiedel final
 

Oba sistema pa vsebujeta krovno ploščo, konus, kapo proti padavinam ali Omego in vse ostale stvari, ki spadajo zaključku vrha dimnika.

Če Vas zanima kateri sistem od zaključka dimnika, nam pošljite povpraševanje ali nas pokličite na: 031 634 609 za več informacij.


Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Varujemo Vašo Zasebnost

Spoštujemo Vašo zasebnost zato osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili ali posredovali drugim osebam!


varnost osebnih podatkov

Troslojni Inox Dimnik Schiedel ICS z 15% Popusta

Troslojni inox dimnik Schiedel ICS se lahko pohvali z zelo privlačnim izgledom in visoko kvaliteto materiala ter dolgo življensko dobo. Dimnik ima 10 let garancije in certifikat ter izjavo o skladnosti, ki potrjujejo da gre za vrhunski izdelek.

Od 1.10.2016 pa do 31.12.2016 Vam na vse inox dimniške sisteme Schiedel ponujamo kar 15% popusta na material.

inox dimnik schiedel ics

Akcija - Schiedel

Schiedel akcija

 • Keramični Dimnik

  Schiedel Absolut

  Visoko kvaliteten keramični dimnik Schiedel Absolut je namenjen predvsem za pasivne ali energijske hiše. Priporočajo ga tudi priznani izdelovalci montažnih hiš.


 • Klasičen Dimnik

  Schiedel Stabil

  Klasičen dimniški sistem Schiedel STABIL je namenjen predvsem za klasične gradnje in je najbolj cenovno ugoden dimnik proizvajalca Schiedel. Namenjen je vsem vrstam goriv in kotlov ter ima 15 let garancije.

 • Nov Keramični Dimnik

  Uni Iso Plus

  Popolnoma nov keramični dimnik Schiedel Uni Plus Iso s tehnološko dovršeno keramično cevjo ISO2. Zagotavlja večjo varnost, Univerzalno uporabnost in kar 30 let garancije.


 • Dimnik za pasivne hiše

  Absolut XPERT

  Dimnik z zračnikom, ki ima certifikat za pasivne gradnje. Dodatno izoliran dimnik, tudi v sami peti dimnika. Namenjen predvsem nemškemu in avstrijskemu trgu.


 • Zaključni Element Dimnika

  Schiedel Final

  Montažni zaključek dimnika v imitaciji opeke in različnih barv. Final je izdelan iz hidrofobnega betona, ki ne vpija vlage. Ima tudi odkapni rob, ki preprečuje zamakanje skozi fuge.

 • Zaključek Dimnika

  Obložni Element

  Zaključek dimnika nad streho v različnih možnih barvah in teksturah. Obložni element je izdelan iz steklo betona, ki je izredno odporen na vremenske vplive.

 • Troslojni Inox Dimnik

  Schiedel ICS

  Troslojni Inox dimnik Schiedel ICS je najbolje prodajan Inox dimnik pri nas. Ima 10 let garancije in vse ustrezne certifikate.


 • Inox Dimnik s Keramiko

  Schiedel Kerastar

  Troslojni Inox dimnik s keramično cevjo,ima kar 30 let garancije in je eden najkvalitetnejših inox dimnikov v evropi.


 • Sanacija Schiedel

  Prima Plus

  Sanacijski inox sistem primeren za priključitev kurišč na vse vrste goriv. Neobčutljiv je na vlago in odporen na visoko temperaturo.


 • Sanacija Schiedel

  TechnoFlex

  Sanacijski inox sistem Technoflex vsebuje fleksibilne cevi, ki so namenjene za sanacije zavitih jaškov. • Kamin z Dimnikom

  KingFire Parat

  Visoko kvaliteten kamin, ki je tovarniško sestavljena ogrevalna enota. Deluje neodvisno od zraka v prostoru in je v povezavi z dimnikom Absolut. Kamin ima 84% izkoristka.

 • Plinski Dimnik

  Schiedel Multi

  Dimnik Multi je namenjen za centralno ogrevanje z plinskimi grelniki. Na dimnik lahko priklopimo do 10 plinskih grelnikov.


Imate Vprašanje ali Želite Ponudbo?

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Sodelujemo s priznanimi podjetji