Zanesljiva požarno varna kaminska obloga Promat Promafour

Kaminska obloga Promat Promafour je namenjena za obzidavo vseh vrst kaminov.

Odlikuje jo visoka požarna varnost materialov, dolga življenska doba, ekološki in zdravju prijazni materiali, akumulacijska plošča promafour, visoko zmogljiva izolacija z najvišjo stopnjo nadzora nad toplotnimi izgubami, enostavna montaža s pomočjo Knauf profilov za konstrukcijo in z običajnimi lesnoobdelovalnimi orodji, ni razpok po montaži, estetski videz, stroškovna učinkovitost, manjša statična obremenitev, obloga je pripravljena do slikopleskarskih del in še mnogo več.

Plošče so sestavljene iz najboljših mikroporoznih materialov na osnovi kalcijevega silikata in steklenih vlaken, ki zagotavljajo zmogljivost in najboljšo kompaktnost.
Plošče Promafour so dobavljive v debelinah 12mm, 15mm, 18mm.
Debelina plošče 12mm je primerna za obzidavo kamina na bioetanol, peletnih kaminov in drugih kaminov z manjšo izhodno temperaturo dimnih plinov
Debelina plošče 15mm in 18mm pa je primerna za klasične kamine na trda goriva. Z razliko, da če je plošča po širini v celoti večja od 1 metra je potrebna obvezno debelina 18mm.

Pri montaži obloge se najprej izolira s Promasil 1000 ploščami stena, dimnik in strop v kaminski komori, tako ne pride do dodatne akumulacije gradbenih materialov in toplotnih izgub. Promasil plošče so obvezne zlasti pri montažnih lesenih objektih, kjer mora biti še posebej poskrbljeno za požarno varnost.
Kasneje se naredi konstrukcija iz knauf profilov, kjer se v vogale pritrdijo pasovi Promafour Studs širine 7 cm, nato pa se na konstrukcijo pritrdijo še plošče Promafour. Plošče se na medsebojnih stikih lepijo s pomočjo lepila Promafour Glue, ki je v kartuši.
Pomembno je, da je med ploščami in kaminom dovolj dilatacije, da se lahko materiali pravilno širijo in krčijo.
V zadnji fazi montaže se stiki med ploščami zafugirajo s fugirno maso JoinFiller. Nato pa se premaže celotna obzidava s Promafour Primer tekočino.
Tako je obloga pripravljena samo še za zaključno barvo. Obloga je primerna tudi za zaključno obdelavo z dekorativnim kamnom, ploščicam in z drugimi finalnimi obdelavami.

Promat Promafour

proizvod dimnika
 
Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Varujemo Vašo Zasebnost

Spoštujemo Vašo zasebnost zato osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili ali posredovali drugim osebam!


varnost osebnih podatkov


Imate Vprašanje ali Želite Ponudbo?

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Sodelujemo s priznanimi podjetji