Vgradnja Dodatnih Čistilnih Vratc na Dimnik

Dimniška vratca za čiščenje je potrebno vgraditi na dnu dimnika, poleg tega je priporočljivo oz. obvezno vgraditi vratca tudi na podstrešju, če je celotna dolžina dimnika večja od 6 metrov. Vendar pa v praksi tudi to ni vedno mogoče, sploh pri pritličnih hišah brez dostopa na podstrešje, ali dimnikih ob fasadi pri že izdelanih hišah. Ali pa vsaj zagotoviti možnost čiščenja preko vrha (ustja) dimnika. V tem primeru je potrebno zagotoviti tudi ustrezno varen dostop do ustja dimnika.

Pri nepohodnih strehah oz. podstrešjih, oziroma kadar ni možen dostop za čiščenje skozi ustje (vrh) dimnika, je po posvetu z dimnikarjem potrebno urediti vratca za čiščenje na podstrešju oz. v vrhnjem nadstropju stavbe.

Glede načina in smeri dimniških vratic, se posvetujemo z vami, kje Vam najbolje ustreza. V našem podjetju dimniških vratic zaradi varnostnih razlogov ni priporočljivo vgraditi v dnevnem prostoru, spalnici ali otroški sobi, če je možno priporočamo vgradnjo na podstrešje ali na hodnik oz. v prostor, kjer se veliko nezadržujemo. Če to ni možno, moramo poskrbeti, da je dimniški ključ na varnem, da ne bi otroci odpirali vrata, s tem bi lahko prišel nevaren plin v prostor. Zato priporočamo tudi vgradnjo detektorja za ogljikov monoksid, tako blizu kurilne naprave, kot tudi v prostoru oz. mansardi kjer so ponavadi dodatna čistilna vratca. Možno je namreč, da pri starejših dimnikih vratca sčasoma več ne tesnijo dobro, zato lahko ob morebitnem uhajanju dimnih plinov v prostor pride do zastrupitev ali celo do zadušitev. To je zlasti pomembno pri starejših dimnikih, nato Vas ponavadi opozorijo dimnikarji.

Pri vgradnji vratc, izrežemo v tuljavo štirioglato ali okroglo luknjo, odvisno od tipa dimnika in na tuljavo prilepimo posebno školjko, ki je namenjena za vstavitev zapirala dimnika. Poleg tega se privijači in obdela z posebnim lepilom na dimnik še aluminjast bel okvir vratc, ki ne rjavi. In zraven pripada še zapiralo dimniških vratc.

Cena izdelave priključka za vratca na obstoječ dimnik je 250€ + DDV. V to ceno je vključen ves potreben material za izdelavo novega priključka, skupaj z okvirjem vratc. Material ima certifikat in storitev izdelave dimniških vratc je izdelana po vseh predpisih požarne varnosti.

Smo pooblaščeni za vsak poseg v dimnik, kjer Vam poleg naše storitve izdamo izjavo o posegu v dimnik, ki jo zahteva dimnikarska služba.


Vgradnja dimniških vratic Vgradnja dimniških vratic
 
Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Varujemo Vašo Zasebnost

Spoštujemo Vašo zasebnost zato osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili ali posredovali drugim osebam!


varnost osebnih podatkov

Troslojni Inox Dimnik Schiedel ICS z 15% Popusta

Troslojni inox dimnik Schiedel ICS se lahko pohvali z zelo privlačnim izgledom in visoko kvaliteto materiala ter dolgo življensko dobo. Dimnik ima 10 let garancije in certifikat ter izjavo o skladnosti, ki potrjujejo da gre za vrhunski izdelek.

Od 1.10.2016 pa do 31.12.2016 Vam na vse inox dimniške sisteme Schiedel ponujamo kar 15% popusta na material.

inox dimnik schiedel ics

Akcija - Schiedel

Schiedel akcija

 • Keramični Dimnik

  Schiedel Absolut

  Visoko kvaliteten keramični dimnik Schiedel Absolut je namenjen predvsem za pasivne ali energijske hiše. Priporočajo ga tudi priznani izdelovalci montažnih hiš.


 • Klasičen Dimnik

  Schiedel Stabil

  Klasičen dimniški sistem Schiedel STABIL je namenjen predvsem za klasične gradnje in je najbolj cenovno ugoden dimnik proizvajalca Schiedel. Namenjen je vsem vrstam goriv in kotlov ter ima 15 let garancije.

 • Nov Keramični Dimnik

  Uni Iso Plus

  Popolnoma nov keramični dimnik Schiedel Uni Plus Iso s tehnološko dovršeno keramično cevjo ISO2. Zagotavlja večjo varnost, Univerzalno uporabnost in kar 30 let garancije.


 • Dimnik za pasivne hiše

  Absolut XPERT

  Dimnik z zračnikom, ki ima certifikat za pasivne gradnje. Dodatno izoliran dimnik, tudi v sami peti dimnika. Namenjen predvsem nemškemu in avstrijskemu trgu.


 • Zaključni Element Dimnika

  Schiedel Final

  Montažni zaključek dimnika v imitaciji opeke in različnih barv. Final je izdelan iz hidrofobnega betona, ki ne vpija vlage. Ima tudi odkapni rob, ki preprečuje zamakanje skozi fuge.

 • Zaključek Dimnika

  Obložni Element

  Zaključek dimnika nad streho v različnih možnih barvah in teksturah. Obložni element je izdelan iz steklo betona, ki je izredno odporen na vremenske vplive.

 • Troslojni Inox Dimnik

  Schiedel ICS

  Troslojni Inox dimnik Schiedel ICS je najbolje prodajan Inox dimnik pri nas. Ima 10 let garancije in vse ustrezne certifikate.


 • Inox Dimnik s Keramiko

  Schiedel Kerastar

  Troslojni Inox dimnik s keramično cevjo,ima kar 30 let garancije in je eden najkvalitetnejših inox dimnikov v evropi.


 • Sanacija Schiedel

  Prima Plus

  Sanacijski inox sistem primeren za priključitev kurišč na vse vrste goriv. Neobčutljiv je na vlago in odporen na visoko temperaturo.


 • Sanacija Schiedel

  TechnoFlex

  Sanacijski inox sistem Technoflex vsebuje fleksibilne cevi, ki so namenjene za sanacije zavitih jaškov. • Kamin z Dimnikom

  KingFire Parat

  Visoko kvaliteten kamin, ki je tovarniško sestavljena ogrevalna enota. Deluje neodvisno od zraka v prostoru in je v povezavi z dimnikom Absolut. Kamin ima 84% izkoristka.

 • Plinski Dimnik

  Schiedel Multi

  Dimnik Multi je namenjen za centralno ogrevanje z plinskimi grelniki. Na dimnik lahko priklopimo do 10 plinskih grelnikov.


Imate Vprašanje ali Želite Ponudbo?

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Sodelujemo s priznanimi podjetji